torsdag 24 januari 2013

?

Okej såå

I lördags var jag ute med några vänner, och när kvällen led mot sitt slut ringde vi taxi - inget utöver det ordinära. Jag, Marcus och Max satte oss i taxin så fort Max burgare var klar. På väg hem stannar taxin i något industriområde där en kvinna står mitt i vägen. Chauffören var bussig och lät henne stiga på. Detta utan att fråga oss om det gick bra, men vad fan, en kvinna mitt i vägen i ett industriområde så sent när det snöar - klart man plockar upp henne..

...Eller?

Hon hade på sig en lång rock, någon slags slöja som såg mer Grace Kelly ut än Khadaffi, och mörkblå shades. Supergullig var hon också. När Marcus och Max steg av några minuter innan mig småpratade vi lite - tydligen hade hennes bil gått sönder då hon skulle hämta upp barnen {klockan 4:30?}och hon sa vid något tillfälle att jag var jättefin, bara sådär. Sedan var vi framme hos mig och hon insisterar att betala taxin eftersom vi "varit så snälla och plockat upp henne". Jag försöker insistera, men hon vinner. Jag tackar och går. 

Morgonen därpå ringer någon med dolt nummer. Jag svarar inte de första 4 gångerna då jag är alldeles för bakfull.
- Det här är polisen från Mjölby som ringer, jag ringer angående kvinnan du åkte taxi med igår  
- Okej..?
 Jag fattar ingenting.
- Hon sitter anhållen här, hon har ingen identitet, jag måste ställa dig lite frågor. Vad fick du för intryck av kvinnan?
Jag svarade ärligt och utelämnade att det var lite skumt att hon skulle hämta ungarna så sent.
- Jag tyckte hon verkade supersnäll. Ödmjuk och så. Jag fick ett gott intryck.
Polisen skrattade.
- Hon har gjort en massa som inte är så jättesnällt..
 Okej...? Polisen nämnde även att hon inte är härifrån och "ska få åka hem"och avslutade med meningen: 

"Och förresten. Kvinnan är en man"

Fattar ni? Jag har delat taxi med en kriminell transa utan identitet. Hur jävla sjukt?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar